Knoflookbroodjes

Knoflookbroodjes

knoflookbrood

U hoeft in de pizzarette niet per se pizza’s te maken: knoflookbroodjes zijn ook een smakelijke optie. Bijvoorbeeld voor ’s avonds op de bank terwijl u film kijkt of voor tussendoor. Voor deze knoflookbroodjes heeft u de volgende ingrediĆ«nten nodig:

  • Een kleine pizzabodem voor in de pizzarette
  • Geperste of vers gehakte knoflook
  • Geraspte Parmezaanse of Mozzarella kaas
  • Kruidenboter

Zorg er eerst voor dat de pizzarette goed warm en dus op temperatuur is, zodat uw knoflookbroodje gelijk in de pizzarette kan als hij klaar is. Daarna legt u de kleine pizzabodem op de spatel die bij de pizzarette zit. Dan smeert u een beetje kruidenboter in het midden van de bodem. Let erop dat u niet teveel en niet te weinig kruidenboter gebruikt, want anders heeft het broodje geen smaak of loopt de kruidenboter als hij smelt van het broodje af. Gebruik geen boter op de rand, want die moet krokant worden. Doe een beetje knoflook op de kruidenboter, ook hier niet te veel of te weinig. Strooi daarna de kaas op de knoflook en dek het als het ware daarmee af. Plaats daarna de spatel in de pizzarette. Laat het broodje ongeveer acht minuten in de pizzarette zitten, en laat het daarna een minuutje afkoelen. Daarna kunt u genieten van uw knoflookbroodje.