Pizza Calzone

Pizza Calzonepizzarette calzone

Een pizza Calzone is een dubbelgeslagen pizza. Een kleine pizza Calzone die u met de pizzarette maakt, is heerlijk als tussendoortje. U kunt verschillende soorten pizza’s Calzone maken, hieronder wat voorbeelden van ingrediënten die u kunt gebruiken:

  • tomatensaus
  • salami
  • ham
  • mozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • Mozzarella
  • Spekreepjes
  • Champignons

En u heeft voor elke pizza Calzone een ei nodig. Laat de pizzarette op temperatuur komen. Rol daarna het deeg zodat het dun wordt, want een pizza Calzone van dik deeg wordt niet gaar. Als u bijvoorbeeld een pizza Calzone carbonara wilt maken, smeert u eerst de tomatensaus uit over het deeg. Daarna belegt u de pizza voor een kwart met salami, pancetta spek, ui, rosbief, Parmezaanse kaas en een voorgebakken en in stukjes gesneden eitje. Hierna komt het lastigste: de pizza dubbelvouwen zodat het een Calzone wordt. Als de pizza voor een kwart belegd is, leg je er de lege helft overheen. Check of de randjes op elkaar liggen en er geen ingrediënten tussen zitten. Gebruik een beetje water als de randjes niet willen plakken en druk ze aan met een vork. Bestrijk daarna de pizza met een losgeklopt ei zodat hij bruin wordt. Laat de pizza in de pizzarette tot hij bruin geworden is, en dan alvast: eet smakelijk!